Gość Sebeek75 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Otrzymałem wyniki badań Histopatologicznych niestety odbierałem je poźnym popołudniem z sekretariatu i nie do końca wiem co oznaczaja te wyniki: 1.Prawy płat tarczycy z cieśnią - Struma nodosa 2.Lewy płat tarczycy - Carcinoma papillare. Zmiana średnicy 4 mm, otoczenie niezmienioną tkanką tarczycy. 3.Węzły chłonne szyjne środkowe strona lewa - Lymphonodulitis chronica sine neoplasmate 1/1 4.Węzły chłonne szyjne środkowe strona prawa - Fragmenty tkanek z niewielkim przewlekłym procesem zapalnym bez zmian nowotworowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 1. Wole guzkowe 2. Rak brodawkowaty. 3. Zapalenie węzła chłonnego przewlekłe bez nowotworu 4. j.w. Trzeba z tym wynikiem pilnie skonsultować się z endokrynologiem. Dalsze leczenie chirurgiczne zakończone, lecz trzeba jeszcze włączyć odpowiednie leczenie dodatkowe (być może radiojodoterapia i hormonoterapia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi