Gość Mateusz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 W wieku około 6-7 lat przeszedłem operacje sprowadzenia jądra, to jest chyba dość późno, ale teraz mam ponad 17 lat i prawe jądro jest wręcz wielkości jedno groszówki, a lewe normalne, chcę zaznaczyć, że po wysiłku lub obfitym jedzeniu zaczyna mnie boleć przy prawej nodze miedzy pachwiną, a pęcherzem, czy to mogą być zmiany nowotworowe, albo wtórna przepuklina czy wysunięcie się jądra, a i jądro prawe nie zeszło po urodzeniu do moszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Powinieneś udać się do urologa. Generalnie jeśli jądro nie zstąpiło do moszny to zabieg wykonuje się do 6-24 miesiąca życia dziecka. Potem właściwie takie jądro powinno zostać usunięte ze względu na wzrost ryzyka nowotworu. Dlatego powinien zbadać Cię lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi