Gość Monia Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam wykryłam na piersi guzka mialam robione Usg piersi ktore wykazało na ok.godz 8 gruczołowłókniaka robiłam biobsje i dostalam wynik że musze zrobic badanie histopatologiczne oraz było napisane Uwaga obecnosc w utkaniu struktur pseudopapiiarnych utworzonych z komorek z cechami atypii jadrowej wskazuje na koniecznosc wykonania badania histopatologicznego prosze o pomoc co to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 To oznacza, że istnieje podejrzenie zmiany nowotworowej typu złośliwego (w niewielkim stopniu, ale istnieje). Trzeba dokładnie zinterpretować to podejrzenie przez wycięcie chirurgiczne guzka i poddanie go badaniu histopatologicznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Czy to moża jakoś leczyc czy nie ma juz szans *( mam 23 lata jestem załamana poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Oczywiście, po wycięciu guzka, jeśli wynik wykaże, że jest to zmiana łagodna leczenie zostanie zakończone. Będzie wymagana tylko okresowa kontrola czyli badanie piersi przez lekarza i USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Natalia Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Od kilku lat (ok 3) zauwazylam ze moje brodawki sa dziwne (wklesle) pytalam mame,czy cos ze mna nie tak ,ale ona otparla ze wszystko ok,czasami tak jest....wiec sie nimi nie przejmowalam...teraz mam 17 lat i zaczelam bardziej interesowac sie tym ze jest cos z nimi nie tak...sa jakby porozdzielane a w srodku jest jakis plyn (przypomina troche rope)... strasznie sie boje ze to cos zlego...tym bardziej ze w mojej rodzinie byl rak piersi i szyjki macicy...wstydze sie isc z tym do lekarza...ale wiem ze musze! Ale zanim pojde moze ktos teraz moze podejrzewa co to moze byc...??? Bardzo prosze o rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Mam tylko jeden mały guzek na piersi na jednym sutku ale on nie rosnie mam go juz ok 6 miesięcy Mam 12 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi