Gość Grzegorz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Co jakiś czas występuje u mnie krew w kale i na papierze toaletowym.Po opróżnieniu występuje swędzenie okolic odbytu.Swędzenie odbytu występują nie tylko po wypróżnieniu, wieczorem się nasilają. Czasami występuje uczucie jakbym nie do końca załatwił sprawę i przelewania w jelitach. Dwa razy zdarzyło mi się że odbyt bolał aż ciężko było chodzić. Stolec jest zazwyczaj normalnej barwy lecz nieregularny. Odżywiam się nieregularnie i lubię się najeść(ostre potrawy). Od 10 lat jestem kierowcą i lubię zjeść na noc(brak ruchu). Po spożyciu większej ilości alkoholu zdarza się że odwiedzam ubikację kilka razy dziennie i wtedy występuje biegunka. W ostatnim tygodniu przyjmuję antybiotyk *Klacid* i objawy krwi w kale się nasiliły. Bardzo mnie to martwi i myśli typu *rak* nie dają spokojnie funkcjonować.Mam 33 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Z objawów i Pan obciążeń klinicznych raczej wykona, że są to żylaki odbytu. Trudno mi postawić ostateczną diagnozę bez badania. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem ogólnym najlepiej proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi