Gość stanisława w krakowa Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jestem 22 lata po operacji "kobiecej"- usunięta macica i jeden jajnik, mam zostawiony tylko jeden jajnik, jestem po 59 roku życia i po menopauzie. W czasie badania usg wykryto u mnie na tym jajniku torbiel - płynny, płyn jest bezbarwny, torbiel wielkość 33mm. Dodam że nie mam żadnych objaw w związku z tym. Co z tym robić, czy to musi być operowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 O tym musi zadecydować ginekolog. Ale raczej uważam, że spokojnie można to leczyć farmakologicznie i oczywiście obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elżbieta Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Mam silne bóle brzucha,ale wyniki z moczu i morfologii mam dobre,a USG nic nie wykazało.A ostatnio bardzo bolą mnie jajniki.Podczas tego bólu dostaję czerwone plamy na twarzy.Ten problem mam już od miesiąca i nie mam pojęcia co mam robić.Bardzo proszę o radę.Mam 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi