Gość Wojtek Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Proszę o odpowiedź, w jaki sposób usuwana jest torbiel kości udowej , czy odbywa się to w znieczuleniu miejscowym ,czy w pełnej narkozie, czy może się to odbyć laparoskopowo? Jak długo trwa powrót do pełnej sprawności ruchowej, uprawiania sportów? Mam 15 lat i lekarze wykryli u mnie taką chorobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zabieg najczęściej wykonuje się w znieczuleniu podpajęczynówkowym (czyli do kręgosłupa), nic się nie czuje od pasa w dół. takich zabiegów nie wykonuje się metodami wideoskopowymi (laparoskopia zarezerwowana jest tylko do zabiegów w jamie brzusznej). Torbiel kostna najczęściej wypełniana jest wirusami kostnymi przez co ulega wzmocnieniu. Powrót do pełnej sprawności fizycznej trwa przynajmniej 3-4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wioleta Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 ja w marcu mialam operacje ..mialam torbiel w kosci udowej w okolicy kolana teraz sie odnowil ...czy to moze byc nowotwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi