Gość Genowefa Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Proszę o pomoc w *rozszyfrowaniu* co to oznacza: badanie pet przemawia za obecnością aktywnego procesu rozrostowego w wątrobie-*meta* w przebiegu ca recti, pomimo braku istotnie wzmożonego metabolizmu glukozy w obrębie zmian ogniskowych w płucach obraz pet przemawia za *meta*, nie można wykluczyć meta w węźle chłonnym. Miałam raka złośliwego jelita grubego, jestem po operacji (w kwietniu 2009). Po usg okazało się że trzeba wykonać badanie pet. Co to dla mnie oznacza? Wynik dostałam dzisiaj natomiast z lekarzem jestem umówiona dopiero na poniedziałek, dlatego proszę Pana o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genowefa Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 proszę mi powiedzieć co się robi w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Trzeba w tej sprawie pilnie skonsultować się z onkologiem. Zapewne onkolog włączy agresywną chemioterapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryk Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 co to jrst *serce płucne*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi