Gość Ania Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam mam pytanie. Zaczyna mnie pobolewac w prawej czesci brzucha na dole jak wyrostek ,mam tez czasami uczucie nacisku(jakby mnie cos ucislalo az do polowy uda) .Jak naciskamw to miejsce to boli mnie tylko przy naciskaniu .mam na przemian biegunki i zatwardzenia.Czy to moze byc objaw Wyrostka robaczkowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Raczej objawy są zbyt mało nasilone, żeby wskazywać na ostre zapalenie wyrostka robaczkowego. To raczej jakieś dolegliwości związane z nieprawidłową funkcją jelita grubego, albo na podłożu czynnościowym, albo na podłożu morfologicznym (np. stan zapalny). Trzeba w tej sprawie bezpośrednio udać się do lekarza. Być może konieczne będzie wykonanie np. USG i/lub kolonoskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi