Gość Justyna B. Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam serdecznie, Miała usuwane dwa znamiona na twarzy. Otrzymałam wynik histopatologiczny z następującym opisem: Pierwsza zmiana: dermalis papillaris epithelioides. Excisio radycalis. Druga zmiana: Hidradenitis. Proszę o interpretację wyniku. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 1. brodawka skórna naskórkująca, wycięto w całości 2. zapalenie gruczołów potowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna B. Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. Mam wobec tego jeszcze pytanko: Czy to zapalenie gruczołów potowych należy jakoś leczyć? Jeżeli tak, to jakie skutki mogą być kiedy się nie leczy? W tej chwili to był pieprzyk. Pojawiają mi się np. po wyciśnieciu krostki. Czy powinnam się tym martwić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zapaleniem gruczołów potowych powinien zająć się dermatolog (powinna być np. włączona antybiotykoterapia). W przypadku braku leczenia może dojść do zaostrzenia stanu zapalnego z wytworzeniem np. ropnia lub ropni skórnych. Problemem musi zając się dermatolog, nie pilnie, ale na pewno w sposób planowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna B. Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi