Gość Ryszard Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Witam, w ostatnim czasie wykryłem u siebie jakiegoś guza pod skórą szyi, jest to mniej więcej 10 cm poniżej lewego ucha. Guzek mały ok. 1 cm średnicy, nie boli, nie wystaje, siedzi w środku. Nie miałem w przeszłości żadnych problemów tego typu, jakichś zapaleń pobliskich węzłów chłonnych itp. Jestem osobą młodą. Cóż to może być? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Trudno powiedzieć bez badania. Może to być powiększony węzeł chłonny, kaszak, tłuszczak, włókniak. Trzeba w tej sparwie udać się do chirurga ogólnego, który po badaniu określi czym ten guzek jest i zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość witek Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 mam dwie kulki 1 pod broda a 2 delikatnie na dół i w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam. Mam podobny problem. Jakoś półtora roku temu wyskoczyły mi na szyi po prawej stronie w okolicy węzłów chłonych potylicznych 3 lub 4 małe guzki, największy z nich ma 1 cm. Są przesuwalne w dotyku, takie gumowate, nie bolesne, ale czasem jak dotknę tego największego to tj. kłuje mnie o podłoże tego guzka. Niecały tydzień temu jak je sprawdzałam okropnie mi spuchły i wtedy bolały. Zrobiła się wtedy taka wielka gula, podeszła krwią. Teraz trochę zeszło. Została taka otoczka w środku biała, na około czerwona. Pod otoczką centralnie w środku znajduje się największy guzek. Ktoś mi powie co to może być? Dodam że nie chorowałam w ostatnich tygodniach ani nie ugryzł mnie żaden owad bo chodzę ciepło ubrana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi