Gość Ania Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Miałam zrobioną gastroskopię z powodów: częste bóle brzucha, wzdęcia (cokolwiek i w jakichkolwiek ilościach), odbijania, zgaga, refluks oraz ogólnie czuję się jakby mi się chciało wymiotować (czasem faktycznie robię to), czuję się osłabiona i jakos dziwnie (ciężko to opisać). Wyniki są następujące: Przełyk i wpust bz. Jeziorko szarawe. Błona śluzowa żołądka z cechami zapalenia rumieniowo-wysiękowego, o umiarkowanym stopniu nasilenia. Opuszka XII-cy obrzęknięta z licznymi nadzerkami. Clo test Hp +. Proszę o przetłumaczenie moich wyników!!! oraz zalecenia co do leczenia. Zastanawiam się czy leki przepisane przez internistę są odpowiednie ( Fromilid, Duomox oraz Helicid 20 ). Jestem zrozpaczona, gdyż czuję się coraz gorzej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Obecnie ma Pani stan zapalny błony śluzowej żołądka oraz dwunastnicy (z nadżerkami czyli początkowym stadium owrzodzenia). Poza tym ma Pani zakażenie Helicobacter pylori. Leczy się ten stan stosując dwa antybiotyki oraz leki blokujące wydzielanie kwasu solnego przez żołądek. Dieta jak w chorobie wrzodowej. Leczenie jest prawidłowe. Trzeba czekać na efekty tego leczenia. Zazwyczaj po leczeniu (około 3 miesiącach) powtarza się badanie gastroskopowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genowefa Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mam na wynikubłona śluzowa żołądka zmieniona zapalenie z pstrym zaczerwienienim czy to coś grożnego co mam robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PB Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Moja córka ma rumieniowe zapalenie błony śluzowej żołądka i lek który jej pomaga to Contix , który zażywa 1 godzinę przed jedzenim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi