Gość Angelika Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam! Jakieś dwa miesiące temu miałam wycięty woreczek żółciowy, gdzie było ponad 30 małych kamieni. Miałam zapalenie jak i żółtaczkę, kamyczki występowały już także i w przewodzie żółciowym. Niestety, od półtora miesiąca pojawiają się dziwne bóle brzucha po lewej stronie zaraz pod żebrem, które promieniują na cały brzuch jak i plecy. Jest to tępy ból, czasem *kłujący*. Ból nasila się gdy nabieram powietrza, jak i w nocy, również po zjedzeniu np.chleba pszennego (jaki był mi zalecany w diecie wątrobowej) Nie mogę leżeć na plecach, już nie mówiąc o rozciągnięciu się ponieważ czuję, że ból powraca. Czasem mija po godzinie leżenia na lewym boku, broń boże na prawym bo jest jeszcze gorzej! Nie wiem czy jest to ważne, ale co jakiś czas czuję ból w mięśniach prawej jak i lewej ręki. (nadgarstek lub ramię) Również pojawiają się delikatne mdłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Raczej te bóle wskazują na pochodzenie od kręgosłupa nie zaś ze strony jamy brzusznej. Radziłbym wykonanie RTG odcina piersiowego lub ewentualnie lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Może to tzw. nerwobóle czyli bóle wywodzące się z samoistnego podrażnienia nerwów międzyżebrowych. Leczenie to doraźne przyjmowanie środków przeciwbólowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 kuje mnie po lewej stronie brzucha tak bardziej nirzei brzucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 O kurcze,ale byki sadzisz:-) *nirzei* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi