Gość jola2103 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Moj brat (ma 40 lat) schudl w ostatnich miesiacach 7 Kilogramow. Wczesniej pojawiala sie krew w stolcu, ale to bylo kilka dni a poten ustalo. W poprzednim tygodniu krwawienie przy oddawaniu stolca sie ponowilo, wiec sie udal do lekarza. Zostala zrobiona Retroskopia. Jej wynik brzmi nastepujaco: *Instrument wprowadzono do esicy. Na glebokosci ok 35 cm widoczny okrezny naciek o nieregularnej obrzeknietej i kruchej sluzowce, zwezajacy swiatlo. Przy probie przejscia instrumantem –* bol.* Lekarz nakazal bratu jak najszybciej poddac sie operacji. Powiedzial tez ze to nie sa ani polipy, ani hemoroidy. Tam jest jakis *stwor*. Powiedzial z ze ma jakies przypuszczesnia ale czeka na wyniki probek pobranych do badania. Moje Pytanie: Poniewaz lekarz udzielil mojemu bratu wymijajacej odpowiedzi, chce wiedziec, czy tenze *stwor* to rak? Czy da sie z powyzszego wyniku odczytac, ktora to jest faza raka i czy on jest zlosliwy? Jakie sa szanse przezycia? Jak wyglada terapia? Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Pewnie nie stwór tylko twór - niestety jest duże podejrzenie, że to rak. Jednak dopiero wyniki badania histopatologicznego w ostateczności odpowiedzą na to pytanie. Czy to rak (każdy jest złośliwy) odpowie wynik histopatologiczny, faze zaawansowania najlepiej określi wynik badania histopatologicznego po operacji wycięcia raka. Nie można niestety w szczegółach odpowiadać na te pytania bez konkretnych informacji czyli wyników badań histopatologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola2103 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Serdecznie dziekuje za udzielenie mi konkretnej odpowiedzi. Rozumiem ze zaczynamy nowy etap w naszym zyciu rodzinnym - walka z rakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi