Gość Danuta z Dębicy Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Dzień dobry Panie doktorze. Jestem już 4 miesiac po operacji usunięcia macicy. Do tej pory mam twardy nabrzmiały brzuch i co bardzo dziwne co miesiac plamienia przypominające okres. W ciągu dnia jak troszke pochodze i sie poschylam to brzuch mam wiekszy i bardziej obolały. Prosze o fachową odpowiedz jakie badania powinnam wykonać, co w takim przypadku robić. Bardzo prosze o pomoc gdyż jestem bezsilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Trzeba w tej sprawie udać się na kontrolę do ginekologa, najlepiej do tego który Panią operował. Po całkowitym usunięciu macicy nie powinny występować żadne krwawienia z dróg rodnych. Może warto byłoby jeszcze wykonać badanie USG przezpochwowe. O wszystkim musi zadecydować ginekolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam jetem po konizacji szyjki macicy. z wycietego materiału -napisane jest ze wykryto nacieki limfoidalne czy to jest coś powaznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Nie, to nic poważnego, to zwykły stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 8 kwietnia miałam operację usunięcia macicy, czuję się nawet dobrze, lecz niepokoi mnie bo dostałam normalną miesiączkę, może trochę mniej obfitą. Ale krwawienie trwa 4ty dzień i jest bardzo wyraźne, z natężeniem w 2 i 3 dniu. Co to ma oznaczać. czy mam się czegoś obawiać i co robić dalej. Byłam tydzień temu u kontroli, lekarz powiedział, że wszystko jest ok. Proszę o odpowiedz. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 2 kwietnia miałam operację usunięcia macicy wraz z przydatkami. Tydzień po operacji w nocy rozbolał mnie brzuch i dostałam miesiączkę. Czy to znaczy że coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 czy nie jest ryzykiem usuniecie macicy w pierwszym dniu miesiaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lila Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam Pana Doktora! Mam takie pytanie - jutro tj. 7 sierpnia jadę do szpitala na usunięcie macicy i przydatków. Problem w tym, że mam jeszcze okres - 4-ty dzień, a zawsze trwa 10 dni (krwotok maciczny). Czy można operować w czasie okresu? Bardzo proszę jeszcze dziś o odpowiedź - z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marysia Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Do pan ktore sa po operacji usuniecia macicy i przydatkow, czy az tak jestescie nieswiadome? choc w dzisiejszym czasie to az niewiarygodne zeby tak myslec ze to miesiaczka, czytalam i sie smialam,choc nie jestem juz osoba bardzo mloda ale takich glupich pytan nie zadawalabym,choc jest sie anonimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi