Gość Ewelina Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam!Kiedy powinno się zrobić test na obecność wirusa hpv?Jakie objawy powinny skłonić do jego wykonania?Dodam tylko,że średnio raz w miesiącu mam stany zapalne (pochwy,sromu),wybrałam 15 szczepionek,które miały zapobiegać stanom zapalnym jednak one powracają.W trakcie stosunku odczuwam ból szyjki,a z wyniku cytologi wyszła mi 2 grupa oraz zmiany restrykcyjne,ale mój lekarz nie wie co mi jest.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wynik badania może nie przynieść żadnej informacji. Większość osób zakażonych jest wirusem HPV, wczesne rozpoczęcie życia seksualnego, wielu partnerów predysponuje do zakażenia. Druga grupa cytologii nie jest złym wynikiem. Powinna Pani zgłosić się do lekarza na badania ogólne krwi i moczu (wykluczenie m.in. cukrzycy, która mogłaby predysponować do stanów zapalnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi