Gość ela Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Na płaszczyżnie strzałkowej i poprzecznej wykazuje wygładzenie lordozy lędzwiowej oraz drobne zmiany zwyrodnieniowe w postaci zostrzeń na przednich krawędziach trzonów L-3 L4 L5 . Na poziomie od L3 do S1 stwierdza się obniżenie intensywności sygnału z krążka miedzykręgowego co przemawia za zmianami degeneratywnymi .na poziomie L5 S1 stwierdza się centralną pdwięzadłkową przepuklinę krążka międzykręgowego powodującą ucisk na worek oponowy .Na poziomie L4 L5 stwierdza się obniżenie wysokości przestrzeni miedzykręgowej z niewielkim kręgosmykiem na gł2mmi centralno -dwuboczną protuzją krążka międzykręgowego powodującą ucisk na przednia powierzchnię worka oponowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Proszę z tym wynikiem skonsultować się najlepiej z neurochirurgiem. Taki obraz kręgosłupa i rdzenia kręgowego w połączeniu z odpowiednimi objawami może wymagać leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obolała Jolka Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Jak trafisz na orzecznika ZUS to usłyszysz, że masz dyskomfort i musisz nauczyć się z tym żyć. Boże dlaczego my jeszcze płacimy na tych niedorzeczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madzia Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Mam pytanie wykryto umnie przepuchline miedzykregowa z uciskiem na worek oponowy i mam slabe czucie z lewej strony. jestem z zar i niewiem gdzie mnie wysla na operacje. odpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 operacje przeprowadzaja np. w konstancinie lub w otwocku. tez mam ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 mam juz porazenie lewej nogi mam przepukline boje sie bardzzo operacji ale teraz to juz nie mam chyba wyjscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominika Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 skonsultujcie się z terapeutą manualnym nie żadnym kręgarzem tylko z kimś z dyplomem. miałam podobne problemy i uniknęłam operacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi