Gość Renata Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam.Moja mama rok temu miała wyciętego raka jelita grubego.Narazie wyniki są dobre,ale zrobiły się zrosty i właśnie leży w szpitalu.Miała oktopne bóle,bo jelita były zagazowane.Po badaniach i podanej kroplówce(kilku kroplówkach) wszystko jest dobrze a jelita podobno wyglądają nadzwyczajnie dobrze.I mam pytanie co do jedzenia-co powinna mam jeść,żeby spowrotem nie doszło dozatoru w jelitach(chyba tak mogę to nazwać)Wiem że ma jeść dużo mnie,ale częściej.Czy jakaś specjalna dieta jest wymagana?Czy picie alkoholu też powinno być zabronione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dietę można zastosować jak w chorobie uchyłkowatej jelita grubego czyli patrz strona: http://www.echirurgia.pl/diety/dieta_uchylkowatosc.htm Alkohol w umiarkowanych ilościach nie jest przeciwwskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi