Gość Nina Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam. Dwa tygodnie temu miałam usuwane znamię barwnikowe na piersi .Przez dwa tygodnie po zabiegu smarowałam to miejsce rywanolem w żelu. Parę dni temu miałam ściągnięte szwy . Jest to duże rozcięcie i chciałabym aby blizna jaka powstanie nie była zbyt widoczna. W związku z tym mam pytanie. Po jakim stanie się ona jasna . Czy są jakieś maści które ją rozjaśnią . Od kiedy mogę je stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Tydzień po ściągnięciu szwów można stosować najlepiej żele na bazie silikonu (np. Veraderm lub Dermatix). Bliznę w czasie stosowania tych żeli najlepiej masować. Blizna zrobi się miękka i zmniejszy swoje przebarwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi