Gość Adam 28 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam serdecznie Od ok roku mam na odbycie 2 wyczuwalne palcem dwie twarde kulki o średnicy ok 4mm a druga ok 1mm, znajdują się one przy samym wylocie z odbytu (od strony pleców jesli mogę tak napisać..) Czuję je tak jakby były pod skórą tylko jedną dziesiątą milimetra.. nie pod jakims grubym płatem skórnym.. Dają o sobie znać raz na 2 tygodnie, bolą gdy się je dotyka. Gdybym miał to je opisać to tak jakby to były naprawdę twarde kulki ktore są pod skórą i dotykając je czuje jak sie przemieszczają.. czuję ich wyraźny kształt (jajowaty). Kolor kulek - biały - nie wiem czemu.. moze przez to ze naciągnięta skóra podczas *badania* Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu, czytalem o ropieniach, hemoroidach i powiem szczerze ze średnio mi to pasuje.. nie krwawią, jedyne co to niekiedy podrażnione powiększają się nieznacznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Prawdopodobnie to raczej żylaki odbytu, być może zwłókniałe dlatego twarde. Aby przekonać się dokładnie co to może być najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem (proktologiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam 28 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Stapler na wstępie bardzo dziękuję.. sądzisz ze moze to być coś groźnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Raczej nic groźnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adaśś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 ja tez mam cos takiego w srode bede wiedział oco chodzi ide do chirurga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość K. Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 U mnie też wystąpiło coś takiego na odbycie od 2 dni borykam się z tym tematem. Będę musiał przejść się pierw do lekarza rodzinnego. Sama zadecyduje i da skierowanie w odpowiednie miejsce. Dodam, że na pośladkach i w innych miejscach ciała występują takie, że tak nazwe kulki pod skóra wcześniej lekceważyłem to, ale będę zmuszony coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi