Gość MoNIka Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam mam pytanie jakies pol roku temu mialam wycinany wyrostek USG wykazalo dodatkowo: *Ognisko silnie hyperechogenne 5mm w korze nerki lewej w czesci centralnej ewentualnie angiomyolipoma * nie wiem czy mam sie bac bo lekarz powiedzial ze mam przyjsc do kontroli za pol roku czyli mialam isc jakis miesiac temu ale sie boje czy ktos moze mi wytlumaczyc co to takiego jest:( Z gory dziekuje i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 To bardzo niewielka zmiana, być może nawet jakaś pozapalna, inna budowa miejscowa nerki albo jak napisane angiomyolipoma - naczyniakomięśniakotłuszczak zmiana łagodna nowotworowa, która jeśli jest niewielka (a taka jest) wymaga tylko obserwacji (systematycznych kontroli ultrasonograficznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi