Gość Marcin Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Czy częsta masturbacja ( 2 razy dziennie) może spowodować niski poziom testosteronu? mam 21 lat, i zero zarostu na twarzy oraz na nogach. wiem że testosteron jest odpowiedzialny za owłosienie u mężczyzny, wiem że produkowany jest w jądrach i dlatego zastanawiam się czy nie jest to przyczyna zbyt częstej masturbacji. Jeżeli chodzi o genetykę to mój tata na brak owłosienia nie może narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Masturbacja na poziom testosterony nie ma żadnego wpływu. Aby dokładnie stwierdzić jaki masz poziom testosteronu można wykonać w tym celu badanie krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Przychylam sie do twojej tezy autorze, tez tak mam masturbuje sie i mam znikomy zarost rowniez 20 lat.. także mysle ze w tym tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ppiter Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Masturbacja podnosi testosteron o około 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwykly_ Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Mam nadzieję, że lekarze tutaj na posty nie odpowiadają. Po 7 dniach abstynencji od masturbacji odnotowano wzrost testosteronu o ponad 40% w stosunku do wartości zmierzonej przed abstynencją. Badanie naukowe: http://www.zju.edu.cn/jzus/2003/0302/030219.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi