Gość Angelika Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wlasnie wyszlam ze szpitala i po usg narzadow jamy brzusznej wyszlo ze w nerce lewej zmian torbielowata ok 37mm. z wtretem hyperechogenicznym zwapnieniem wewnatrz , przysciennie. UKM nerek niposzerzone. Pecherz slabo wypelniony. Czy powinnam sie udac z tym zdjeciem usg do urologa czy nie powinno mnie to martwic.Bardzo prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Raczej to nic niepokojącego, zwapnienia często występują w torbielach nerek jako skutek przebytego stanu zapalnego. Oczywiście należałoby to w sposób planowy, bez pośpiechu skonsultować to jeszcze z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angelika Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Chialabym dodac bo zerknelam do moich wczesniejszych badan ze w tej samej nerce wczesniej usg wykazalo ze mam kamien o srednicy ok 4mm. nastepny wynik usg robiony w 2007 usg pokazalo odbicia od struktur uwapnionych w tej samej nerce.Robilam teraz tez wyniki moczu i ciezar wlasciwy wynosi 1008. Widac ze nastepuja jakies zmiany w tej nerce a ja niestety odczuwam bol w plecach z uczuciem goraca i takim odczuciem promieniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 KOCHANI Witam serdecznie i ja. Mam prośbę... co znaczy opis z USG: *W lewej nerce okrągła lita zmiana normoechogeniczna 29x29 mm. Wskazane badanie TK. Cech kamicy nie stwierdzam. Zastoju moczu nie wykazano.* Czy to nowotworowe zmiany - proszę pisać prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi