Gość ewa Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Po wykonaniu badania USG (stwierdzono małą torbiel) otrzymałam skierowanie na biopsję cienkigłową sutka. Wynik badania brzmi - rozpoznanie : *krew w rozmazie* czy badanie powinnam powtórzyć, czy może nic się w piersi nie dzieje. Zachorowałam na grypę i na razie nie mogę iść do lekarza aby omówić wynik badania.Proszę o odpowiedź, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Jeśli z torbieli odsączono krew być może to właśnie była torbiel krwotoczna (np. powstała z powodu jakiegoś urazu lub płyn w wyniku dostania się krwi do torbieli w następstwie ukłucia igłą). Jeśli torbiel została całkowicie opróżniona wystarczy obserwacja zmiana. W przypadku nawrotu torbieli ponowna biopsja. Oczywiście o wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi