Gość marta Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Mam bardzo gęstą krew.Wynik 1.2 Zażywam acekumarol od roku ale,nic nie pomaga.Czy jest jakiś inny lek.Moje tętno czasem dochodzi do 175.Jestem pod stałą opieką kardiologa ale czasami wydaje mi się ,ze jest bezsilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Nie w leku jest problem,istotne jest postawienie diagnozy/na podstawie diagnozy można dobrać odpowiednie leczenie/ Oczywiście są inne leki np.*Warfin,Aspirin,Polocard,Acard.Wszystkie leki należy stosować w uzgodnieniu z lekarzem. Czy została zdiagnozowana przyczyna choroby, jak np.:wady serca,choroby płuc,nerek,wątroby,choroby kobiece/jajnika, macicy/w przeszłości oparzenia,stres Na początek należy ustalic czy jest, to nadkrwistość :objawowa,samoistna czy względnna.Jakie konkretnie są wyniki badan laboratoryjnych.Ważne jest picie dużej iliści płynów,czosnek,cebula/ w stanie surowym, rozrzedzają krew/odpowiednia dieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 córka ma bardzo gesto krew czy to cos powaznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ellenell Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam, mam gęstą krew - trudno mi pobrać. Jestem półtora roku po mankietowej resekcji żołądka. Problem pojawił się po operacji. Piję 2l/dziennie. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zenon Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Aby miec dobrą krew nie trzeba łykać polopiryny ,trzeba prowadzic profilaktykę np. wprowadzac kwasy omega 3, których jest b. duzo w oleju lnianym ,trzeba sporządzać pastę dr. Budwig, dodawać imbir i kurkumę. ,pić wino czerwone. Trzeba spożywać np. siemie lniane . Efekt pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mam gesta krew bola mnie nerki czy to moze byc od nerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paw Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam Forumowiczów. Ja też mam Problem ze swoją krwią jest ona za gęsta, mam za dużo czerwonych krwinek , pod mikroskopem Homeopeta oglądał moją krew mówił że za mało piję. Miewam też bóle serca, mam widoczne wąskie żyły w lewej ręce jak temu zaradzić? Dodam tylko że od dwóch lat choruję na przewlekłe bakteryjne zapalenie prostaty *(E -Coli) przeszedłem z 10 terapii antybiotykowych z mizernym skutkiem, Czy ta bakteria zagęszcza krew i atakuje układ krążenia? Wcześniej miałem prądy w lewej dłoni które jakiś czas temu ustąpiły, czuję też mrowienie w stopach. ktoś wie jak temu zaradzić? może to być spowodowane bakterią E coli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majka Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 nie tylko gęsta krew - ale dla wszystkich ze złym samopoczuciem polecam dietę i zdrowe odżywianie. przepisy kulinarne, pomagają nie tylko na alergię ale i na inne choroby. strona internetowa *sześć kroków wyjścia z alergii* Bożena Kropka ze Skoczowa jej książka tytuł POKONAJ ALERGIĘ. jej kulinaria też pomogą na rozrzedzenie krwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gracja Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Najczęściej zagęszcza krew grzyb w postaci patogennej candida a że grzyby drożdżaki kontroluje między innymi w,b3 czyli pp to mamy rozwiązanie . Nic bardziej mylnego bo w.pp nie przyswaja się przy spożywaniu cukru a mamy go dziś we wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Gracja... Przybliż proszę swoją wypowiedz. Moja prawie 5 letnia córeczka ma od ok trzech lat zagęszczona krew.,ale ostatnio miewa często zimne kończyny i sie meczy. Do tego wiem, ze jest cholernie zagrzybiona candida albicans, bo stwierdzone ma we krwi dużo tego grzyba. Wiec napisałaś, ze candida zagęszcza krew, to by się zgadzalo, bo ostatnio ma przyrost grzyba a krew gęściejsza, co sugeruje morfologia i zimne kończyny. Ale co oznaczają skróty, które podałaś: w, b3 czyli pp, mamy rozwiazanie?? I co nie jest bardziej mylne? Przybliż proszę, bo w Twojej wypowiedzi upatruję rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi