Gość iza Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Chodzi mi o mojego tatę.Ma 74 lata.Zaczęło się od oddawania bardzo śmierdzącego i brązowego moczu oczywiście w pampersa , po kilku dniach w okolicy odbytu właściwie pośladek zrobił się coraz bardziej czerwony i twardy gdzie po 2 dniach pękła skóra i zaczęła bardzo sączyć się śmierdząca ropa.Znalazł się w szpitalu na wewnętrznym dostawał kroplówki a tam samoistnie się sączyło i rzekomo oczyszczało .Jedzenie dochodziło do jakiegoś miejsca i ulewało się a brzuch robił się bardzo twardy .Na koniec dostał zapalenia otrzewnej no i natychmiastowa operacja i znalazł się na chirurgii /w trakcie operacji wyczyścili wypłukali jelita /Mam pytanie od czego mogło powstać te zapalenie otrzewnej ,i czy to może się powtórzyć ponieważ dalej mu się tak dziwnie *odbija* i czy musi być ścisła dieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Przyczyn takiego stanu może być bardzo dużo. Najlepiej w tej sprawie porozmawiać z lekarzem prowadzącym tatę w szpitalu lub też z chirurgiem, który operował ojca. W zależności od przyczyn zapalenia otrzewnej powinno wyglądać odpowiednie dalsze postępowanie. Z uwagi na brak szczegółowych danych klinicznych nie mogę konkretnie odpowiedzieć na Pani pytanie. Prawdopodobnie mogło dojść do jakiegoś odcinkowego zapalenia jelita grubego. Musi Pani uzyskać szczegółowe wyjaśnienia w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi