Gość Halina Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam, u męża zauważyłam guzek z tyłu głowy na kości czaszki nie było żadnego uderzenia , jest twardawy i raczej nie rośnie. Nie ma objawów żadnych dolegliwości, samopoczucie dobre nie ma stanów przeziębienia. Po wstępnej panice, zapisałam męża do onkologa, nie wiem czy może byłby lepszy chirurg? Jestem zdenerwowana i proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Lepiej byłoby z tym problemem udać się do chirurga. To zapewne łagodna zmiana typu kaszaka. Drobny zabieg usunięcia zmiany przez chirurga rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Halina Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Bardzo dziękuję za radę!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mogłabyś napisac co powiedział onkolog bo mam podobny problem za lewym uchem mam juz kilka lat guza jest twardy tak jakby był cześcia czaszki i nie wiem czy to jest coś poważniejszego czy poprostu taka deformacja , nie boli mnie ale troche się niepokoje bo niepamiętam zbym go wcześniej miałą. I w moim przypadku chyba będzie lepiej pójść do chirurga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 W takim przypadku na początku radziłbym udać się do chirurga. Może to tak uformowana kość, może jakiś kostniak. Zapewne będzie konieczne wykonanie RTG czaszki. O tym wszystkim zadecyduje chirurg po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izabella Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 witam, mam podobny problem, po wizycie u stomatologa i miejscowym znieczuleniu przy wyrwaniu zęba w różnych częściach jamy ustnej chrząstce nosa i z tyłu czaszki zrobiły mi się drobne guzki na kości, zbadałam sobie krew, ale rak to nie jest, uf, kamień spadł mi z serca, ale nie wiem co to jest, mam teraz uraz natury psychicznej, nie chodzę do dentysty, nie wiem co mam zrobić, czy takie guzki usuwa się chirurgicznie, muszę też przyznać, że po tej niefortunnej wizycie musiałam wyrwać wcześniej zdrowy ząb, bo zrobił mi się torbiel, inny ząb też ma to samo, i nie wiem czy to mogło być uczulenie na lek czy co, albo trafiłam na dentystę faszystę, guzki jak są tak są, nie bolą ale irytują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam. Minęło tyle czasu od dyskusji, ale może ktoraś z osób mogłaby napisać jak skończyła się historia z guzem za uchem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Myślę że wizyta i specjalisty. Są odpowiedź gdybanie nic nie da. Też mam malutkiego twardego guzka na niecały centymetr.boli mnie połowa głowy. I jest to ból intensywny umiarkowany. Ale zamierzam dowiedzieć się co to za pierunstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Guzek z tyłu głowy na czaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi