Gość Kasia Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam. Bardzo proszę o pomoc. Mam 28 lat, mam 2 dzieci, dwa miesiące temu miałam wykonany zabieg elektrokoagulacji szyjki macicy oraz usucięcia torbiela szyjki. Wyniki nie były zbyt ciekawe-moje wizyty u lekarzy zawsze należały do rzadkości-miałam więc już 3 stopień nadżerki. Po zabiegu bardzo bolał mnie brzuch oraz krzyż-typowo jak do miesiączki. Dostałam pierwszą miesiączkę po zabiegu jednak ból nie przeszedł i po kolejnych 14 dniach zaczęłam znowu krawić. Pojechałam do szpitala. Ponieważ minęło 1,5 miesiąca od zabiegu i takie krawawienie jest nieprawidłowe stwierdzono że trzeba zrobić usg. Ból brzucha i krzyża umiejscowiony był po lewej stronie bardzo się więc zdziwiłam bo na usg wyszło iż mam 4 cm torbiel ale na prawym jajniku. Lekarz przepisał mi gravistat 125 i po miesiączce kazał przyjść na kontrol. Ból brzucha przeszedł. Myślałam że wszystko już się normuje. Jednak ból krzyża pozostał nadal a co więcej nasilił się i tylko trochę słabnie po tabletkach przeciwbólowych voltaren. Moje pytanie: Czy ból krzyża może być spowodowany torbielem na jajniku czy raczej nie i powinnam udać się do lekarza rodzinnego aby wykluczyć inne schorzenia? Chciałabym nadmienić iż 2 tygodnie temu wykryto u mnie guz piersi, czekam na wyniki z biopsji i teraz wszelkie dolegliwości źle mi się kojarzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ból okolicy krzyża może byc spowodwany torbielą jajnika, ale także i innymi schorzeniami. Dlatego radziłbym jeszcze w tej sprawie udać się do lekarza rodzinnego. Lekarz rodzinny może zalecić wykonanie RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, aby wykluczyć przyczynę bólu związanego ze zmianami w kręgosłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dziękuje bardzo za odpowiedź. W niedzielę byłam na kontroli u ginekologa-torbiel zniknęła więc to nie jest ból spowodowany zmianami z zakresu narządu rodnego. Jutro mam zamiar iśc do rodzinnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi