Gość Tadeusz Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Mam 54 lata. Zawsze z Żoną lubiliśmy chodzić na dlugie spacery.Ostatnio z powodu mojej przepukliny musieliśmy skracać te spacery i często, z powodu dolegliwości, musiałem siadać i odczekać aż ból minie. Teraz jestem 10 dni po po operacji przepukliny pachwinowej, blizna się ładnie zagoiła bóle ustąpiły. Mam pytanie: Kiedy będę mógł powrócić do długich spacerów i od jakich dystansów zaczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Jest pan po zdjęciu szwów,można rozpocząć krótkie spacery ok.15 - 30 minut,jeżeli nie wystąpią bóle,można przedłużać,codzień,jednak bez wysiłku,spokojnie.Rana jest jeszcze świeża,Wszystko zależy od samopoczucia.Nie forsować się i nie dźwigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi