Gość Mariusz Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Dwanaście lat temu miałem zapalenie płuc. Po terapii antybiotykami dostałem grzybicy prącia, którą wyleczyłem. Pamiętam, że od tej chyba pory pojawiły się u mnie małe pęknięcia na zewnątrz w okolicy odbytu. Leczenie u dermatologa Daktacortem nie dało trwałego efektu ( przechodziło i powracało). Nie odczuwałem dolegliwości jako znacznej, ponieważ na dłuższy czas przechodziła. Rok temu pęknięcia stały się większe. Leczenie protopikiem i proktisem m (z powodu świądu) zatrzymało pęknięcia ale po dłuższej przerwie w stosowaniu maści, znowu pęka. Byłem badany per rectum, które niczego nie wykazało. co to może być, proszę o radę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Trudno mi dokładnie określić bez badania. Radziłbym bezpośrednio w tej sprawie skonsultować się z proktologiem. Trzeba by też wykonać badania na obecność załażenia grzybiczego odbytu (posiew stolca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi