Gość Marcin Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Mam przepukline pachwinowa prawostronna (schodzi do worka mosznowego). Bylem w dwóch klinikach na konsultacjach u chirurga. W jednej z nich chirurg zaproponował mi operacje z użyciem siatki (nie pamiętam jaką metodą) w znieczuleniu *od pasa w dol*. W drugiej klinice inny chirurg zaproponował mi operacje bez użycia siatki, metodą Shouldice w znieczuleniu miejscowym. Na którą z tych dwoch opcji sie zdecydowac? Mam 26 lat, 175cm, 64kg. Po rekonwalescencji chcialbym powrócic do amatorskiego uprawiania sportu (silownia, rower, pilka). z góry dziękuję za wskazówki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Jeśli Pan jest aktywnym człowiekiem, uprawiającym siłowe sporty radziłbym Panu zdecydować się na zabieg z użyciem siatki (np. metodą Lichtenstein). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi