Wyniki TSH przy niedoczynność tarczycy

użytkownik
Marta

Dzień dobry mam pytanie,choruje na niedoczynność tarczycy,trzy dni temu zrobiłam badania:to są wyniki:TSH 3 gen. 2,380ulU/ml [0,270-4,200]
fT4 1,69 ng/dl [0,93-1,70].Bardzo proszę o interpretację wyników,i pilną odpowiedz.Bardzo dziękuje.

Reklama
użytkownik
haemophilus

Wyniki są prawidłowe, mieszczą się w granicach normy. Oczywiście powinna Pani dalej pozostawać pod opieką endokrynologa.

użytkownik
Natalia

Dzisiaj odebrałam wyniki TSH 3 generacji moj wynik to 0,856 ulU/ml przy normie 0,27-4,20 ulU/ml czy to są dobre wyniki?co one oznaczają?

użytkownik
elka22

Pewnie ze dobre ja odebrałam swoje w piątek granica min 0,4 max 4,0 a ja mam 74,6 */

użytkownik
majka

Ja dostałam wynik TSH 1.95 ulU/mL min 0.4 a max 4.0

użytkownik
ela

Mam wyniki badania tsh 3gen wybik 1,16 jedn.ulu/ml min o.27 max 4.20 chce dowiedziec sie jakie to som wyniki czy pozytywne lub negatywne?

użytkownik
anka

Ja mam wyniki Tsh 3 generacji 7,56 ulU/mL i kompletnie niewiem co to znaczy

użytkownik
michalina

Ja mam wyniki Tsh 2,300 i nie wiem co to znaczy

użytkownik
ew.

*Ja mam wyniki Tsh 2,300 i nie wiem co to znaczy

Michalino, a jakie są normy u Ciebie napisane obok wyniku?jak sie czujesz?cos ci dolega? Jesli planujesz ciąże, to TSHpowinno byc nizsze, ok 1

użytkownik
Daniel

Witam


Mam pytanie dzisiaj odebralem wynnik TSH mam 5,88 a dopuszczalne od 0,27- 4,2 czy to tarczyca bardzo sie boje proszę o odpowiedz z gory dziękuje i pozdrawiam Daniel

użytkownik
roseee

Witam ja dziś otrzymałam wyniki TSH 0,757 a FT4 0,69 co to dla mnie oznacza?

użytkownik
Ania

Ja mam wynik tsh3 0,218 ul M/l jestem w 5 tygodniu ciąży odpowiedzcie czy mam niedoczynność .

użytkownik
ania

Ile? nie pomylilas wyniku 30,218 jezeli masz taki wynik to biegiem do lekarza bo bedzie zle, taki wynik swiadczy o duzej niedoczynnosci i mysle ze zle odczytalas.

użytkownik
Justyna

Moje tsh wynosi 4,860 i jestem w 16tygodniu ciąży. czy to zagraża dziecku i jak powinnam być leczona?

użytkownik
Gosia

Witam raczej nie pomylila wyniku ja pol roku temu mialam zaraz po operacji tsh 35 ,ale taraz jest juz lepiej 6.95 wracam do normy Ciezka choroba