Gość Justyna Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dzień dobry. Mam pytanie rozpoznano u mnie na obu jajnikach endometrialne torbiele oraz gruczolistość miednicy mniejszej.Usg wykazało Endometrium o grubości 12 mm z opisu mniemam, że na macicy. Wykonano laparotomię - obustronne wyłuszczenie torbieli jajników. Drenaż.Lekarz powiedział mi, że endometrioza była mocno rozprzestrzeniona. Rana goi się , ale brzuch nadal jest wzdęty - tłumaczono mi, że to przez endometriozę.Biorę Danazol, od czasu do czasu zdarzają się krwawienia i boli mnie brzuch.Teraz zastanawiam się ile czasu muszę oszczędzać się tak solidniej, pracuję w handlu gdzie trzeba co nieco przenieść towaru, który lekki nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Brzuch może być wzdęty po zabiegu. Z czasem dolegliwości powinny ustąpić. Najlepiej rozważniej dobierać dietę, która nie prowadzi dodatkowo do wzdęć. Krwawienia z dróg rodnych musi Pani skonsultować z lekarzem prowadzącym. Po zabiegu laparotomii, aby zapobiegać powstaniu przepukliny pooperacyjnej najlepiej unikać większego wysiłku przez 4-6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 4- 6 miesięcy- nie tygodni? Pytam dlatego, że lekarz ginekolog powiedział mi, że po 30 dniach mogę wrócić do pracy, informowałam go , że praca związana jest z wysiłkiem. Nie był zbytnio zainteresowany jakie leki zapisano mi po operacji i zbył zupełnie dolegliwości. Z tego co mi powiedział w jamie Douglasa jest płyn ale mam się tym nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Wymagana przerwa w wysiłku po takim zabiegu to około 1-3 miesięcy. Decyzje w sprawie powrotu do pracy podejmuje lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi