Skocz do zawartości
eChirurgia
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Kozlowska

Hormoroidy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj miałam gumkowanie hemoroidów, lekarz zalecił mi, że mogę normalnie po powrocie do domu się wypróżnić, i cxopki stosować, i odrazu po gumkowanie po 2 godzinach się załatwiłam a następnego dnia, rano po włożeniu czopka znów pędziło mnie do WC, i jak się podcieralam zobaczyłam krew wizytę, mam dopiero 9 grudnia kontrolę czy mogła gumka spaść i dlatego pojawiła się krew? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam GORĄCYCH NASIADÓWEK! - przez nie wylądowałam na stole operacyjnym, spowodowały zakrzepowe zapalenie guzków hemoroidalnych. Nie pomagały już  wtedy żadne leki ani maści.  Po tej akcjii KUPIE  kasy wydane na wszystkie możliwe maści i czopki (Prokto-glivenol, proktis-M, Hemorol, Posterisan)
Poszłem do  proktologa, (badanie nie jest aż takie tragiczne- da się wytrzymać te 3 minuty)
Okazało się że resztą  hemoroidów kórych mi nie wycieli operacyjnie bo niby nie było potrzeby -  nie jest tak źle, ale przyczyną  bólu jest szczelina. Spowodowane jest to nerwowym trybem życia, stresem.
Lekarz przypisał maść rozkurczową robioną w aptece + żel z cieląt Solcoseryl + Dilatator i w ciągu 3-4 dni ból ustapił. Kazał mi znaleść spobób na relaks  zażywać ziółka które  redukującą stres ... wracając od lekarza  trafiłem do konopnej farmacji w poznaniu i kupiłem tam  olej cbd 10% brahmi  i  maść niedźwiedzi ząb gorvita  https://konopiafarmacja.pl/kosmetyki-konopne/579-masc-niedzwiedzi-zab-gorvita-200-ml-.html ... CBD olejek i maść  pomogła  mi też przeciwbólowo ból ustapił po 4 dniach stosuję go już 9  miesiac i problemy ze szczeliną i hemoroidami się puki co nie odezwały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam GORĄCYCH NASIADÓWEK! - przez nie wylądowałam na stole operacyjnym, spowodowały zakrzepowe zapalenie guzków hemoroidalnych. Nie pomagały już  wtedy żadne leki ani maści.  Po tej akcjii KUPIE  kasy wydane na wszystkie możliwe maści i czopki (Prokto-glivenol, proktis-M, Hemorol, Posterisan)
Poszłem do  proktologa, (badanie nie jest aż takie tragiczne- da się wytrzymać te 3 minuty)
Okazało się że resztą  hemoroidów kórych mi nie wycieli operacyjnie bo niby nie było potrzeby -  nie jest tak źle, ale przyczyną  bólu jest szczelina. Spowodowane jest to nerwowym trybem życia, stresem.
Lekarz przypisał maść rozkurczową robioną w aptece + żel z cieląt Solcoseryl + Dilatator i w ciągu 3-4 dni ból ustapił. Kazał mi znaleść spobób na relaks  zażywać ziółka które  redukującą stres ... wracając od lekarza  trafiłem do konopnej farmacji w poznaniu i kupiłem tam  olej cbd 10% brahmi  i  maść niedźwiedzi ząb gorvita  ... CBD olejek i maść  pomogła  mi też przeciwbólowo ból ustapił po 4 dniach stosuję go już 9  miesiac i problemy ze szczeliną i hemoroidami się puki co nie odezwały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem 2 tyg po operacji wewnętrznych i zewnętrznych hemoroidów. Jeżeli chodzi o ich całkowite wyleczenie to tylko zabieg chirurgiczny albo operacja klasyczna ! Czopki maści i i tabletki tylko zaleczają hemoroidy się wchłanią ale one poprostu będą albo ponownie wyjdą ! Zależy jaki będzie prowadzony tryb życia 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.11.2022 o 17:36, eleme napisał:

Lekarz przypisał maść rozkurczową robioną w aptece + żel z cieląt Solcoseryl + Dilatator i w ciągu 3-4 dni ból ustapił. Kazał mi znaleść spobób na relaks  zażywać ziółka które  redukującą stres ... wracając od lekarza  trafiłem do konopnej farmacji w poznaniu i kupiłem tam  olej cbd 10% brahmi  i  maść niedźwiedzi ząb gorvita  ... CBD olejek i maść  pomogła  mi też przeciwbólowo ból ustapił po 4 dniach stosuję go już 9  miesiac i problemy ze szczeliną i hemoroidami się puki co nie odezwały

A czy pani miała szwy? Jestem na etapie gdzie strasznie mnie one kłują i ranią wychodzą poza odbyt 🥵

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi