Skocz do zawartości
eChirurgia
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość J

Problem ze ściągnięciem napletka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość J
Niedługo kończę 18 lat i mam problem ze ściąganiem napletka. Jak byłem mały to pamiętam, że rodzice zabrali mnie do lekarza, który po wizycie zalecił ściąganie napletka i mycie końcówki żołędzia(przynajmniej tak pamiętam - nie kazał odciągać całego napletka) i do tej pory tak robiłem. Nigdy nie ściągałem całego napletka, a gdy ostatnio próbowałem to robić to odczułem lekki opór i wolałem nic nie robić bez uprzedniej konsultacji. Dodam, że przy podnieceniu nie następuje ustąpienie fałdu napletka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość haemophilus
W takij sytuacji powinien Cię zbadać urolog i ewentualnie skierować na usuniecie dolegliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość J
W zasadzie to tylko we wzwodzie mam ten problem, w *stanie spoczynku* wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maciek
Na podstawie tego zdjęcia omówię swoj problem: http://stulejka.com/zdjecia/adam_cz/1.jpg . Bo nie mam aktualnie mozliwosci zrobienia zdjecia no i tez wiąże sie to z pewnymi oporami. Mianowicie, gdy mam w nie pelnym wzwodzie, to mam tak jak na tym zdjeciu, tylko ze z tylu mam wiecej skory no i moj czlonek wygina sie do przodu. W pelnym wzwodzie widze polowe zoledzia(no i wtedy nie jest napiete same wedzidelko, ale skora ponizej), a bez wzwodu nie jestem nawet w stanie napiac tej skory w czesci blizej brzucha bo wedzidelko jest tak napiete. Mailem kiedys naderwane wedzidelko ale nie jestem wstanie powiedziec jak bylo przedtem, pamietam ze tez nie bylo idealnie. Czytalem tu troche teamatow, ale zaden mnie nie przekonal. Moje pytanie co mi jest, i do kogo mam sie zwrocic o pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz
Witam Mam 17 lat, podczas spoczynku członka nie mam problemu z naciągnięciem napletka poza żołądź, jednak gdy członek jest wzwodzie mam z tym mały problem. Po pierwsze słyszałem że napletek sam powinien się naciągnąć po za żołądź. Staram się regularnie w ciepłej wodzie naciągać napletka i zdaje mi się że to pomaga. Niegdyś bardzo mnie bolała żołądź przy dotyku lecz o wiele się to polepszyło po utrzymywaniu go dłużej na zewnątrz i dokładniejszym myciu. Czy wizyta u lekarza jest niezbędna? Czy powinienem po prostu dalej regularnie pod kąpielą ćwiczyć(naciągać napletka)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mati
Witam. Mam 18 lat i boję się, że mam stulejkę. W czasie spoczynku jak i w czasie wzwodu napletek nie chce zejść z żołędzia... Czy konieczna jest wizyta u lekarza czy można temu zaradzić swoimi sposobami? Ponieważ czytałem na różnych forach, że jedną z metod jest kąpiel w ciepłej wodzie i każdego dnia powoli naciągać skórkę. Czy to naprawdę skutkuje? i czy to jest bezpieczne? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yoyoyo
mam to samo i sadzę że nie trzeba iść do lekarza tylko ze ja mam dosyć ogromnego żołędzia porównując rozmiar łodygi czy tam członka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paweł
Witam.. Otóż mam taki problem. Mam 17 lat. A w ogóle nie mogę ściągać napletka.. Tylko do pewnego momentu. A potem już rwanie i lekki ból.. Nie wiem co robić.. jeszcze pod napletkiem mam takie białe guzki kolega mówił mi że to napletki tylko ja nie wiem co to te napletki.. Prosił bym o odpowiedź w mojej sprawie. Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Anonim
Hej Mam Pytanie.Boje Się Ściągnąć Naplektka Za Żołędzia.Mam 11 Lat.Mama Mówi że Nie Można Sciągać Napletka Za żołędzia bo wtedy Żołądż Napuchnie I nie bedzie mozna potem napletka zdjąc.Jak To Jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Michał
Witam.Mam 15lat. Gdy mój członek nie stoi i chcem opuścić napletak po za żołędzia to napletek sie zawija na zewnątrz.A gdy podczas erekcji chcem ściągnąć to moge tylko do połowy , a potem nie idzie . Co mam zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bart **
Drogi Michale. Prawdopodobnie z opisu wynika że masz stulejkę ... ale nie potrzebny jest od razu zabieg też mam problem z ściąganiem z żołędzia ale ćwiczę go nawet w czasie mastur.... (ale to nie ważne) ćwicz go kiedy nie jest w czasie zwodu... leży sobie wtedy próbuj ściągać parę razy a potem dojdź do zwodu i wtedy go naciągnij... parę prób.. parę dni ćwiczeń i bedzie ok. u mnie jest już coraz lepiej. z Pozdrowieniami Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MICHAŁ
Witam . Jak mi nie stoi to da sie napletak ściągnąć , ale wtedy zawija mi sie napletek , to mam ćwiczyc ściągając cały napletek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KAMEL
Witam ! Mam 14 lat oraz problem takiego typu, że kiedy chcę ściągnąć skórkę z napletka, to wcale nie boli, ale nie chce się do końca ściągnąć, tzn. schodzi prawie cały, z drugiej strony już jest wszystko okej, ale z przodu zostaje jakiś 1 cm - 1,5 cm żeby calutki zszedł. Jak byłem mały ( ok. 5 - 6 lat ) to rodzice stosowali mi maść, żeby zeszło kompletnie ( od lekarza ) i trochę to pomogło. Regularnie w ciepłej wodzie ściągałem napletek, ale wraz ciągle było to samo. A w wzwodzie, to już wgl. masakra. Strasznie boli, nie chce schodzić poniżej połowy napletka, ba - nawet nie dochodzi do połowy napletka. Jest to w moim wieku sprawa ciut wstydliwa, żeby mówić rodzicom. Jestem w 2 gimnazjum, w 1 miałem badania okresowe, ale nie było sprawdzane prącie. Powiedzieć o tym rodzicom i zgłosić się do urologa / chirurga ? Bardzo bym się bał operacji czy czegoś tam jeszcze. Ewentualnie jakieś domowe sposoby. BŁAGAM O POMOC !!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Natan

Stulejka jak wygląda, zdjęcia, leczenie =>>  mojachoroba.pl/choroby/stulejka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi