Gość Anna Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 10 lat temu postawiono mi diagnoze - czerniak. Jestem po 2 poważnych zabiegach usunięcia węzłów chłonnych ( pod pachą i w pachwinie) Dodatkowo jestem po leczeniu radio i chemoterapią co dało miesiąc temu powikłania w postaci przetoki jelitowo pęcherzowej. W chwili obecnej nie wskazany jest zabieg operacyjny ( stomia) - chyba że dojdzie do jakiś dodatkowych powikłań ( temperatura, zatrzymanie moczu) mój problem polega na tym iż bardzo boli mnie pęcherz czuje ciagły nacisk na niego i nie wiem czy istnieje coś co mogło by mi ulżyć w bólu. Prosze o pomoc i porade co zrobić - może jest jeszcze jakaś metoda leczenia lub przynajmniej ulżenia w bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Lekarz prowadzący Panią powinien ustawić leczenie przeciwbólowe na odpowiednim poziomie w zależności od objawów. Z nim należy się skontaktować i on powinien wprowdzić odpowiednią farmakoterapię, aby komfort Pani życia był zapewniony na dobrym poziomie. Można także skorzystać z poradni leczenia bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Jedyne leki które dostała to leki przeciwbólowe - ( nospa oraz ketonal) jestem pielęgniarką i zastanawiam sie czy niebyłby wskazany antybiotyk. Dziekuje za wcześniejsza odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi