Mam 16lat i myślę ze nie powinienem mówić mamie o takim problemie a mianowicie chodzi mi o to: co mam robić aby mój napletek schodził z żołędzia? Wiem ze powinienem iść do lekarza lecz chce poznać inne sposoby które pozwolą mi na swobodne ściąganie skóry z penisa. Czy da się ją jakoś rozciągnąć np. przez regularne próbowanie ściągania jej?
Mateusz, ponad rok temu
Niestety, ale w Twoim wieku na takie ćwiczenia to z reguły już za późno. Musisz porozmawiać na ten temat z rodzicami i udać się do lekarza.
stapler, ~
Nie byłem z tym u lekarza. Już mi prawie cały napletek schodzi z żołędzi :) ćwiczyłem regularnie i pomogło. tylko teraz zrobiła mi się mała ranka na wędzidełku wiec muszę poczekać aż mi się zagoi i znów wracam do ćwiczeń. tylko obawiam się ze moje wędzidełko jest za krótkie wiec jak będę pewny ze tak jest to już na pewno udam się do lekarza ale będę się starał pomóc sobie sam przez ćwiczenia jakie robiłem :]
Mateusz, ~
Mam ten sam problem i jestes w tym samym wieku co Ty...
jakie cwiczenia wykonujesz ? jesli chce sciagnac skorke z penisa straaasznie to boli nawet podczas wzwodu
Kamil, ~
Poprostu cały czas próbuje sciągnąc skure z napletka i w stanie spoczynku i w stanie erekcji. Naciągasz do tąd az poczujesz ból przytrzymujesz pare sekund (ok 2-3) i powtarzasz cwiczenie. polecam tez w gorącej kompieli próbowac.
powodzenia.
Mateusz, ~
Stary, tylko nie bez kremów zrobisz sobie lipe, masz ranke na wędzidełku, bardzo latwo o grzybice i inne choróbksa, jezeli wedzidełko pękneło, to masz problem, bo masz i za krótkie, i za gwałtownie wykonujesz cwiczenia, do urologa prywatnego za wizyte od 60-100zl idz i Ci powie wszytkko.
Kiwi, ~
Dasz se rade pomalu i do przodu bendzie okj powodzenia cwicz dwa razy dzienie
Piotrek, ponad pół roku temu
Czesc ja mam taki problem: napletek schodzi lekko z trudem bo nigdy tego nie robilem ale jak juz sciagne jest wszystko ok ale nie wiem dlaczego ale zaladz mnie piecze i szczypie jak dotykam a nie mam zadnych zaczerwien, krostek, i czegos innego i nie wiem co robic. Mam 17 lat. Prosze o pomocy z gory dziekuje.
Grzesiek, ponad miesiąc temu