Witam , Mam 13 lat i 4 miesiące. Mój problem polega na malym penisie . Odkąd sięgam pamięcią mój penis zawsze był taki sam.. Nigdy nie urusł . Jestem juz w 6 klasie i niedlugo ide do gimnazjum. Penis w stanie spoczynku ma 4-5 cm natomiast w stanie erekcji 7-8 cm.
Czy to jest normalne że nierośnie ?
Czy to coś poważnego ?
Czy moge powiedzieć o tym rodzicom ?
Gdzie mam sie udać ?
Bardzo proszę o pomoc , widzialem penisy u kolegów w moim wieku i są wiele wiele większe.
Mały penis 13-latka
Na pewno o tym fakcie należy poinformować rodziców. Bez badania treudno mi ocenić czy wszystko jest w porządku. Zapewne trzeba będzie odwiedzić pediatrę, który po badaniu zadecyduje o dalszym postępowaniu.
Uwazam,ze twoj penis nie jest wcale maly,tylko normalny.Wiekszosc chlopakow w tym wieku ma podobne rozmiary.Wiem bo od zawsze chodze na basen,do sauny,rozmawiamy z kumplami.Dopiero jak skonczylem 16 lat to cos bardziej sie ruszylo.Zaczely mi tam rosnac wloski i powiekszyl sie czlonek. Wazne jest skad czerpiesz wiedze na te tematy. Nie daj sie zwiesc! Wszystko jest ok.
Miesia temu skonczylem 13 lat a penis nie rosnie, kiedy zcznie.
Każdy rozwija się inaczej. jeden wcześniej drugi później. nie ma reguły na to. ja dla przykładu zacząłem dojrzewanie dopiero w wieku 15 lat. jeśli macie jakieś wątpliwości (mały penisa, brak owłosienia) skontaktujcie się z endokrynologiem.
Ludzie macie 13 lat i co wy sie martwicie wgl dziewczyna niepatrzy na wielkość tylko na jakość penisa zapamiętajcie to!!
...a temu co rosnie to gratulujemy rozmiaru... i fantazji no i oby w łóżku się sprawdziła *) Chłopaki tak jak xdd zauważył nie liczy sie wielkość tylko jakość. Ja mam 28 lat, rozmiarem nie grzesze, zbyt prosty to *ON* nie jest :) ale moja kobieta jest zadowolona od kilku lat i jak sama twierdzi nie zamieniła by go na żadnego innego. Tak więc Panowie głowy do góry :) I do przodu *)
Rozmiar czy wykrzywienie to zaden problem. wydaje mi się że mam za krótkie wędzidełko przy masturbacji to nie przeszkadza a co dalej nie wiem . oby okazało się że urośnie i nhiebedzi potrzebna operacja . terz mi problem mały penis
Ja mam 13 lat i 14 cm jak stanie. Ze ci tam penis rosnie tak szybko to nei znaczy ze jak bedziesz dorosly to bedziesz mial 30 cm xD
Ja mam 13 lat(jeszcze 2 mies. do 14) mój penis ma 12.5cm długości. A ty sie nie martw bo wielu moich kumpli w wieku 13lat ma penisa od 8-11cm. W tym wieku to normalne. Jednym rośnie szybciej, drugim trochę wolniej. Pozdro
Ja mam 13 lat mój penis (jak mi stoi) ma ok 10cm
a w stanie spoczynku ok 7cm
nie mam owłosienia
nie mam spermy
cze wszystko ze mną jest dobrze ???
Nie bo gdy spermy niemasz to powinienes powiedziec rodzicom
Spokojnie chłopaki każdy dojrzewa w swoim tempie to wszystko naturale xD
Plemniki Innym Tworzą się troche szybciej troche później.
sperma moze Ci zacząć tryskac od 13-17
Mam 15 lat i chciałbym się dowiedzieć, ile centymetrów powinien mieć mój penis. Ile wynosi *średnia* pozwalająca na sprawienie przyjemności dziewczynie? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.