Interpretacja BAC tarczycy

u?ytkownik
Anna

Proszę o pomoc w interpretacji wyniku biopsji:
W treści krwitocznego pościeliska widoczne są liczne leżąco pojedyńczo i w grupach, tyreocyty z cechami anizonukleozy oraz zwyrodnienia oksyfilnego, nadto komórki resorbcyjne w tym wielojądrowe.
USG tarczycy:
W PL zmiana ogniskowa hipoechogenna z obecnością zwapnień i wym. 7*5,5*6,5 mm z obwodowym typem unaczynienia. Unaczynienie tarczycy prawidłowe. Węzły chłonne szyi bez zmian patologiczych.
Wynik TSH 2,81 ft3. 3,67 (norma 2-4,40) ft4 1,25 (norma 0,93-1,70) anty TPO 19 (norma 0-34) anyt Tg 11,84 (norma 0-115).
Dziękuję

Odpowiedzi znajdują się poniżej

Twoja odpowiedź