Niski poziom limfocytów

użytkownik
asiaxyz

Mam 27 lat, 27.02 zrobiłam kilka badań min. morfologię i zaniepokoił mnie poziom limfocytów (badania robiłam bez zaleceń lekarza sama dla siebie). Dodam tylko, że 7.02 zakończyłam 2 tygodniową kurację antybiotykową (choroba układu oddechowego)

Poniżej cały wynik badania z zaznaczonymi (!) odchyleniami:
WBC 5,43 (4,40- 11,30)
RBC 4,41 (3,5 -5)
Hemoglobina 13,7 (11-15,2)
Hematokryt 39,1 (32-44,5)
MCV 88,7 (82-96)
MCH 31,1 (27,5-33)
MCHC 35 (32,6-35,6)
Płytki krwi 258 (150-400)
RDW-SD 38,8 (36,4-46,3)
RDW-CV 12,3 (11,7-14,4)
PDW 13,1 (9,8-16,2)
MPV 10,5 (9,4 -12,5)
P-LCR 30 (19,1 -46,6)
PCT 0,27 (0,17-0,38)
%neutrocytów 72,7 (34-71,1) !
%limfocytów 18,6 (19,3-51,7) !
%monocytów 7 (4,7-12,5)
%eozynocytów 1,5 (0,7-5,8)
%bazocytów 0,2 (0,1-1,2)
Liczba neutrocytów 3,95 (1,56-6,13)
Liczba limfocytów 1,01 (1,18-3,74) !
Liczba monocytów 0,38 (0,24-0,36) !
Liczba eozynocytów 0,08 (0,04-0,36)
Liczba bazocytów 0,01 (0,01-0,08)

Czy powinnam się zaniepokoić tym wynikiem i pokazać go lekarzowi?

Reklama
użytkownik
Adrian L.

Odchylenia od normy są niewielkie narazie prosze się nie nie pokoic i kontrolowac te parametry co jakis czas.

Twoja odpowiedź