Witam! Mam pytanie. Co może oznaczać pomarańczowe zabarwienie paznokci? Podobno brak witamin i częste malowanie ich lakierami ma na to wpływ, ale ja prawie w ogóle nie używam lakieru do paznokci. Ostatni raz, kiedy pomalowałam paznokcie, to bylo 2 tygodnie temu. Po zmyciu lakieru troche się zszokowałam bo są strasznie pomarańczowe i by to zatuszowac mam je obecnie pomalowane. Nie wiem czy moze miec to jakis zwizek z tym iz na paznokciu w duzym palcu u nogi nie wiadomo skąd (o nic nie uderzyłam) zrobiłą mi się brazowa plamka. Paznokiec jakby troche odszedł od skory, obecnie plamka jest lekko brązowo-kremowa a pod nią druga, ale biała. Proszę o pomoc
Martynnnna, ponad pół roku temu
Trudno mi określić bez badania co może być przyczyną takiego stanu. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z dermatologiem. Takie objawy mogą np. świadczyć o grzybicy paznokci.
stapler, ~
Mam ten sam problem tylko ja malowałam na czerwone i zmywałam co chwile więc myślę że od tego , nie chce robić takiej strasznej afery z tego ale wybieram się do lekarza .
maja, ponad tydzień temu