Forum Chirurgia » Ortopedia i chirurgia urazowa » Ból pod kolanem

Ból pod kolanem

10 dni temu pojawił sie bol pod prawym kolanem. Łykalem Apap i popijalem Nimesil. Bol trochę zmiejszyl sie. 3 dni temu podczas przechodzenia przez ulicę i odczulem bardzo silny bol pod prawym kolanem - tak ze nie mogłem o własnych siłach chodzic. Na pogotowiu wykonano RTG i nic nie twierdzono, lekarz nie wyczół zadnego obrzęku czy guzka, zalecono wykonanie usg, kontrolę po dwoch tygodniach, przepisano Aescin,Voltaren i Zaldiar.
Teraz boli mnie przy wyprostowaniu nogi, zgięciu i b. silny ból przy stawaniu na nogę prawą. W stanie spoczynku nic mnie nie boli.
Moje pytanie: czy mam lezec i nie obciązac nogę czy starac pokonywac bol i probowac chodzic. Jak leczyc ten stan ? Mam 62 lata.
Krzysztof, ponad pół roku temu
Proszę zażywać leki jak dotychczas i nie obciążać stawu kolanowego, przeciążać, ruch do granic bólu. Trudno cokolwiek konkretnego w tej sprawie napisać bez wyniku badania USG. Być może za ten stan odpowiedzialna jest np. torbiel Bakera.
stapler, ~
Ja mam problem z lewą nogą,boli mnie pod kolanem jak chodzę.Jest to taki ból że jak przejdę 100 metrów to już dalej iść nie mogę.Muszę uśiąść i mi po pewnym czasie przejdzie i mogę dalej iść.Byłam u lekarza i skierował mni e na rentgen tego kolano.Na wopisie nic kostnego nie stwierdzono.Wybieram się do lekarza aby nie tylko leczył mnie środkami przeciwbólowymi a spróbował badać i diagnozować.W końcu mam dopiero 43 lata.
Kinga, ponad miesiąc temu
Strona: 1 

Napisz odpowiedź

Imię

eChirurgia.pl jest serwisem informacyjny. Decyzje dotyczące leczenia muszą być podejmowane przez lekarza.