W dniu 14.12.09 przebylam w/w operacje,ktora podobno udala sie bez problemow.Powiedziano mi,ze za 4-6 tygodni wszystko bedzie dobrze i lepiej jak przed op.Teraz juz 24.02.10 a ja mam bole,ktore tepie tramalem i ibuprom 800 mg,gimnastyka,oklady z lodu.MRT wykazalo rozlegle zapalenie torebki z mazia stawowej i wszystkiego dokola.Znajduje sie tam jeszcze duzo krwii. Nie wiem juz co robic,bo bez tabletek nie moge egzystowac,a i ruchomosc ramienia jest ograniczona,nie moge sie uczesac,wlozyc odziezy,itd.Co jest powodem tego zapalenia i co mozna jeszcze uczynic,zeby sobie pomoc,nikt nie jest w stanie mi powiedziec kiedy to minie. Mam tez klopoty z miesniami pod barkiem i szyja,wszystko to promieniuje dokola,a w ramie,barek z przodu nie moge sie dotknac,tak boli..Prosze o porade i odpowiedz.Pozdrawiam,
Powikłania po operacji stawu barkowego ramienia
Cześć lala miałam podobny problem po pierwszej operacji,nikt nie wiedział co mi jest dlaczego bark tak boli badania nie wykazywały zmian a tymczasem pojechałam do szczecina do profesora Bohatyrewicza i się zaczęło tak mnie pokierował do moich lekarzy prowadzących że w kwietniu tego roku miałam drugą operacje trochę bardziej rozległa ale nie żałuje 2miesiące po operacji ja ruszam ręką jakby nigdy nic się nie stało mam zrobiona tzw,akromioplastykę bursektomię i ponowne odbarczenie było gorzej miałam przerośniętą kaletke maziową a tego na rezonansie tak nie widać dopiero kiedy mnie otworzył to powiedział że czegos takiego w swojej karierze nie widział,Byłam operowana w Szczecinku przez Dr,Marka Irlę polecam specjalista od barków, kasia z koszalina
- 1