Witam.
Od razu na wstępie powiem że na prawdę nie wiem co robić, gdzie się udać itp. bo nawet nie wiem co mi dolega. Od ładnych paru miesięcy odczuwam ostry przeszywający ból w okolicach prawej łopatki a dokładniej na jej szczycie w kierunku karku. Jest on w niektórych momentach nie do wytrzymania. Dodam że z biegiem czasu zaczął on się nasilać, bo jeszcze pamiętam jak bolało mnie tylko niekiedy, teraz codziennie :-( Ten ból to jak by ucisk na jakiś nerw. Nie jest zależny od ruchu, boli praktycznie cały czas. Czytałem wiele, szukałem ale nigdzie nie mogę zajść odpowiedzi :-/ Dodam że mam tylko 17 lat. Miałem zamiar iść do lekarza ale po namyślę to co on może na to? Pewnie przepisał by mi tylko jakieś maści przeciw bólowe :-( Bardzo proszę o odp.
Piotr, ponad miesiąc temu
Niestety bez badania trudno mi odpowiedzieć na pytanie co może być przyczyną tego bólu. Musi Pan udać się bezpośrednio do lekarza. On po badaniu zadecyduje o sposobie dalszego postępowania. Być może konieczne będzie wykonanie badań dodatkowych (np. RTG klatki piersiowej i odcinka piersiowego kręgosłupa). O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu.
stapler, ↵
Czyli udać się do lekarza rodzinnego? A czy RTG kosztuje? Jeśli tak to ile mniej więcej?
Piotr, ↵
Jeśli Pan dostanie skierowanie na RTG od lekarza rodzinnego (do niego Pan się powinien udać) to takie badanie będzie bezpłatne. Lekarz rodzinny zadecyduje czy potrzebne jest RTG.
stapler, ↵