Forum Chirurgia » Ortopedia i chirurgia urazowa » Ostry przeszywając ból w okolicach łopatki

Ostry przeszywając ból w okolicach łopatki

Witam.

Od razu na wstępie powiem że na prawdę nie wiem co robić, gdzie się udać itp. bo nawet nie wiem co mi dolega. Od ładnych paru miesięcy odczuwam ostry przeszywający ból w okolicach prawej łopatki a dokładniej na jej szczycie w kierunku karku. Jest on w niektórych momentach nie do wytrzymania. Dodam że z biegiem czasu zaczął on się nasilać, bo jeszcze pamiętam jak bolało mnie tylko niekiedy, teraz codziennie :-( Ten ból to jak by ucisk na jakiś nerw. Nie jest zależny od ruchu, boli praktycznie cały czas. Czytałem wiele, szukałem ale nigdzie nie mogę zajść odpowiedzi :-/ Dodam że mam tylko 17 lat. Miałem zamiar iść do lekarza ale po namyślę to co on może na to? Pewnie przepisał by mi tylko jakieś maści przeciw bólowe :-( Bardzo proszę o odp.
Piotr, ponad miesiąc temu
Niestety bez badania trudno mi odpowiedzieć na pytanie co może być przyczyną tego bólu. Musi Pan udać się bezpośrednio do lekarza. On po badaniu zadecyduje o sposobie dalszego postępowania. Być może konieczne będzie wykonanie badań dodatkowych (np. RTG klatki piersiowej i odcinka piersiowego kręgosłupa). O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu.
stapler,
Czyli udać się do lekarza rodzinnego? A czy RTG kosztuje? Jeśli tak to ile mniej więcej?
Piotr,
Jeśli Pan dostanie skierowanie na RTG od lekarza rodzinnego (do niego Pan się powinien udać) to takie badanie będzie bezpłatne. Lekarz rodzinny zadecyduje czy potrzebne jest RTG.
stapler,
Strona: 1 

Napisz odpowiedź

Imię

eChirurgia.pl jest serwisem informacyjny. Decyzje dotyczące leczenia muszą być podejmowane przez lekarza.